De Ouwe Compagnie

De Ouwe CompagnieRestaurant De Ouwe Compagnie

In december 2004 gingen de deuren open van De Ouwe Compagnie. Sindsdien weten al veel vaste klanten het gezellige eethuis te vinden. De brede schouw, de plafondhoge kast en de intieme zitjes geven een soort huiskamergevoel. ‘Je thuis voelen’ is dan ook heel belangrijk bij De Ouwe Compagnie.

Terras

Lekker lang tafelen op mooie zomeravonden. De Ouwe Compagnie beschikt over een uitgebreid terras aan de voorzijde. Of u nu komt voor één van onze heerlijke gerechten, een kop koffie of een ‘borrel’… zoek een plekje en laat u bedienen.

Een terrasbezoek aan de Walstraat betekent vlotte bediening en normale prijzen. En: er is zeker zoveel te zien als op de Oude Markt.

Walstraat

De Ouwe Compagnie bevindt zich aan de Walstraat. Een historisch stukje Enschede. De stad kreeg in 1325 stadsrechten en was ter verdediging voor vijanden omringd door een gracht, de zogenaamde Stadsgraven. De twee bruggen over die gracht waren de Veldbrug (in de huidige Marktstraat) en de Esbrug (in de Langestraat, ter hoogte van de Hofpassage). In 1465 gelastte de bisschop van Utrecht de burgers van Enschede een houten omheining rondom de stad aan te leggen. De palissade werd gebouwd op een wal die gelegen was tussen de oude Stadsgraven en een nieuwe buitengracht. De huidige Walstraat.

Momenteel heeft De Walstraat met de Zuiderhagen alle aandacht van de gemeente Enschede en de hier gevestigde ondernemers. Nadat het winkelhart en de Oude Markt grondig zijn opgeknapt, is het nu tijd voor de authentieke omliggende straatjes.

De Walstraat moet dè straat van Enschede worden als het gaat om kunst, cultuur en culinair. Met de vele ateliers, het vestzaktheater en de reeds gevestigde horeca als een logisch uitgangspunt. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren om de fraaie details van de straat beter tot zijn recht te laten komen. Aan de Ouwe Compagnie en de andere ondernemers van de Walstraat zal het niet liggen. Zij zijn al begonnen om gezamenlijk plannen te maken en een aantal keren per jaar evenementen te organiseren.